Prent experiment

Eigen werk

002 © jip brock

Soms komen ze zo aanwaaien, soms moet je er uren, dagen, maanden op broeden voor er een goed idee of verhaal komt opdagen.

Als illustrator weet ik daar alles van. Mijn hoofd is vierentwintig uur per dag op zoek naar verhalen. Verhalen die ik kan omzetten in beeld. Want, zonder goed verhaal geen goede tekening. Maar soms helpt het om te experimenteren. Te schuiven met woorden en zinnen, tot er een goed verhaal ontstaat.

IMG_8641

Speciaal voor Parksessies, een jaarlijks Haarlems picknickfestival met ruimte voor muziek, theater, kunst en literatuur, ontwikkelde ik Prentexperiment. Een project dat aansloot op het thema van dat jaar: Beta.

​Geïnspireerd door het nostalgische Advertentiespel ontwikkelde ik kaartjes waarbij de bezoeker zijn/haar eigen one-line-story kon creëren. Door de bezoeker invloed te laten hebben op mijn werk, nam ik hen mee in mijn proces.

Nadat er een spannend, origineel of absurd verhaal was samengesteld, voorzag ik de verhalen ter plekke van een prent op een kaart die de bezoeker later bij mij op kon halen.

Prentexperiment werd ontwikkeld voor Parksessies 2018, maar is ook op andere locaties en evenementen toepasbaar. Zo werkte ik samen met bibliotheken en kinderen, waarbij het taalkundige aspect meer aandacht kreeg. Heb je interesse? Stuur me gerust een berichtje!

2018
Parksessies, Haarlem
Beeld: Jip Brock


© Veerle van Herk